EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
A következő probléma miatt szeretnék érdeklődni. Van egy 10 éves lány cicám, aki nincs ivartalanítva. Az utóbbi egy hónapban amióta idén először jött rá a tüzelés, elkezdett kihullani, kikopni a szőre a hátsó részén. Először csak a hátsó comb, fenék részen, de most úgy látom, hogy már az oldalánál is. Mivel pár hétig nem voltam itthon, így feltűnő a szőr hiánya. Tápláléka nem lett változtatva. Purina one szárazeledel, felix alutasakos. Bár mint kiderült, egy ideje kapott tejszínhabsprayt. Gondoltam erre is, nem-e ebben van valami ami miatt kikopott a szőre. Vagy esetleg így 10 évesen már hormonális változások is okozhatják? Mert tavaly szinte nem is tüzelt egyáltalán. Tudom, hogy állatorvoshoz kell vinnem, csak sajnos mivel elég vadóc, megfogni nehéz, mert pici korában a lakótelepen bántalmazták, a hátsó lábából is hiányzik, így csak szeretnék némi támpontot kapni, mire is számíthatok az állatorvosnál. Vagy estleg van-e valami amit meg lehetne próbálni így első körben. Köszönöm segítségét és várom válaszát!
Üdvözlettel: Angyal Andrea

2015.03.12

Állatorvos

Ez mindenképpen olyan probléma, amivel egy idős állatot orvoshoz kell vinni. Lehet, hogy a macska magát kopaszítja le, vagy az is lehet, hogy a szőr kihullik, letöredezik. Fontos információ lenne, hogy a cica bőre viszket vagy sem (nyalogatja magát). Ha viszket az elváltozás, akkor lehet, hogy allergiás problémával állunk szemben. Szőrhullást okozhatnak még paraziták, a leggyakoribb a  bolhaallergia. Gombás fertőzés is állhat a háttérben (általában töredezett szőrszálak). Egyes daganatos betegségeknél, komolyabb belgyógyászati kórképeknél is előfordul a jelentős mértékű szőrhullás, mert ilyenkor a szervezetnek nincsen elegendő energiája a szőrnövekedésre. Ritkán hormonális problémák és autoimmun betegségek is állhatnak a háttérben. Beszéljen állatorvosával arról, hogy a cica nehezen kezelhető. Vigye üres gyomorral a vizsgálatra, mert lehet, hogy bódításra lesz szükség.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem