Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr/nő
Van egy 2,5 éves boxerem. Egy évvel ezelőtt el kellett távolitani a manduláit mert folyamatosan gennyes, tüszös mandulagyulladása volt. Lézeres mandula műtét volt, ugyanis az orvosa azt mondta hogy igy a leggyorsabb a sebgyógyulás, legkissebb a komlikáció lehetősége. A műtét után néhány héttel furcsa nyeldeklést, habos hányás jelentkezett nálla időszakosan. Több orvosnál voltunk mindenki gyomorsav gondot diagnosztizált, sajnos a gyógyszeres kezelés ellenére sem történt javulás. Néhány hete ismét elbóditották megnézték a gégét, mandula helyet. Akkor mondta az orvos hogy enyhe gége bénulása van, (bár a szokásos tünetek mint légszomj , fáradékonyság, sipoló légzés nincsennek) valamint a mandula helye sebes, gyulladt, mintha nem gyógyult volna be műtét után. Feltehetőleg ez okozza az irritációt, nyeldeklést, öklendezést. Kérdésem az lenne hogy mi okozhatja a nem megfelelő sebgyógyulás, milyen vizsgálatokat érdemes elvégeztetni hogy ezt kideritsűk. Néhány hét múlva megyünk kontrolra ott is beszélni fogok a orvosával de szeretnék minnél több információhoz jutni.
Válaszát köszönöm Andrea

2015.03.25

Állatorvos

Szerintem fontos lenne a gyulladás okának tisztázása. Ha a terület gennyes, váladékos, gyulladt, akkor a váladék mikrobiológiai vizsgálatára lehet szükség. Szerintem nagyon hasznos lenne egy endoszkópos vizsgálat, mert azzal lehet igazán jól vizsgálni a gégét működés közben, betekintést lehet nyerni a nyelőcsőbe, légcsőbe, gyomorba is, ha az indokolt. Fontos lenne tudni, hogy a kutya egyéb sebei is késedelmesen gyógyulnak-e. Ha minden seb nehezen gyógyul, annak oka lehet például mellékvesekéreg egyik hormonjának túltermelődése (Cushing betegség), vagy az is, ha a kutya valamilyen okból (pl.:allergia) hosszabb ideig szteroid gyulladáscsökkentőt kapott. A fertőzött seb is nehezebben gyógyul. Biztosat csak a vizsgáló állatorvos tud majd mondani.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem