Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

Korábban már írtam, azonban több levél is megválaszolásra került, az enyém sajnos kimaradt. Ismét megpróbálom elküldeni, bízva abban, hogy kapok választ:

Nagyon fontos kérdésem lenne Önhöz szobacicámmal kapcsolatosan. A család kedvence, Matyi már nem fiatal, immáron emberi számítással 9 éves. Kiskorában ivartalanítva lett, azóta nem volt semmilyen betegsége, játékos, táplálkozása kiegyensúlyozott, szobatiszta.
A probléma fél éve kezdődött, amikor az egyik szemén elkezdtek foltok megjelenni. Azonban ez nem múlt el, sőt, egyre jobban elterjed a szemén. Nem gennyedzik, étvágya jó, viselkedése nem változott. Abban kérném segítségét, hogy Ön szerint milyen problémával állunk szemben? Talán csak a “korral jár”? Nem szeretnénk, ha bármi rossz is történne, ne adj Isten szervi problémára utalna.
Bár legpontosabb választ nyilvánvalóan egy vérvétel oldana meg, azonban amennyiben nem szükségszerű nem tennénk ki ilyen idős macskát ennek a folyamatnak, hisz nem tudjuk milyen hatással lenne rá.
Várom mielőbbi válaszát!
Üdvözlettel
Mátyás gazdái

2015.04.03

Állatorvos

Elnézést, ha kicsit késedelmesen írtam előző válaszomat. A korábban leírtakat még kiegészíteném annyival, hogy ne ijedjenek meg a vérvételtől és az egyéb vizsgálatoktól se. Igaz, hogy a cicának stressz az a néhány óra, amíg a a vizsgálatokat elvégzik, de cserébe olyan információk birtokába kerülhetnek, amivel meghosszabbíthatják kedvencük életét. Kérjenek időpontot orvosuktól, hogy a lehető legrövidebb legyen a stresszes időszak. Ha cica jókedvű, jó étvágyú, akkor biztosan nincsen olyan stádiumban, hogy vizsgálatokkal járó kellemetlenségek hátrányosan befolyásolják az egészségét. Egy 9 éves cica korosnak számít ugyan, de korántsem nagyon öreg. Ha egy betegséget kezdeti stádiumban diagnosztizálnak, sokkal jobban karbantartható, kezelhető, mint később. Higgyék el, hogy akkor szeretik jól kedvencüket, ha nem a rövidtávú kellemetlenségeket tartják szem előtt, hanem azt a hosszútávú nyereséget, amit cicájuk állapotának pontos ismerete jelenthet. Mindez azonban elképzelhetetlen vizsgálatok nélkül….

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem