Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

A munkahelyemen (nagy irodapark) sajnos több cica is van, akiknek nincs gazdája. Nagyon a szívemhez nőttek, reggelente az ajtó előtt várják az elemózsiát.
A tegnapi nap vettem észre simogatás közben, hogy az egyik nőstény és 99%-ban pocakos cicának van egy kullancsa, ezért tegnap vettem is neki egy Fleanil cseppet. A tájékoztatón viszont nincs egyértelmű ellenjavallat vemhes cicákra vonatkozóan, az alábbiak szerepelnek a papíron:
“A készítmény biztonságosságát vemhes és szoptató nőstény macskákon nem ellenőrizték, ezért vemhesség és szoptatás alatt kizárólag a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny/kockázat elemzésnek megfelelően alkalmazható.”

Mivel a cica nem az enyém és anyagi okokból sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy elvigyem állatorvoshoz (a száraz és konzerv kajcsik, pl. most a kullancsirtó 1600 Ft-ért kikezdik a pénztárcámat), ezért Öntől érdeklődnék, hogy ajánlja-e a kullancsirtó használatát vemhesség/szoptatás alatt vagy sem?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel,
Kovács Judit

2015.04.04

Állatorvos

Vemhes állat esetében mindig olyan készítményt kell alkalmazni, amelynek használati utasításán az szerepel, hogy vemhes és szoptató állatokon is használható. Van olyan bolha és kullancsirtó, ami megfelel ennek a kritériumnak, ilyen például a Frontline és a Frontline combo csepp.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem