EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Egy bak vélhetően törpe nyuszink van. A kérdésem az emésztéssel kapcsolatos. Időszakos “hasmenése” van. Ez idáig arra sikerült rájönnöm hogy az eleségének valamelyik összetevőjére érzékeny, de nem tudom hogy melyikre. Amikor hozzánk került, egy olcsóbb tápot kapott, kevesebb zöldséggel, több búzával. Ezt le kellett váltanunk, mert utóbbit nem eszi meg, így gazdaságtalan. Vettem neki Müllerben kapható tápot (Vitakraft Premium Menü vital), illetve a Fressnapf-ban kapható kilós elegésből (erről pontosabbat nem tudok). Két utóbbi eleségnél tapasztaltam a hasmenést.
VAn e esetleg tudomása arról hogy valamilyen zöldség, gyümölcs okozhat e hasmenést. Mit javasol, mit tegyek hogy ne legyen probléma?
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel
Sásik Zsanett

2015.05.04

Állatorvos

A nyuszi alapvető tápláléka a jó minőségű réti széna, ebből mindig legyen előtte korlátlan mennyiségben. Emellett adjon az állatnak jó minőségű pelletált tápot (pl.: Real Nature, Versele laga). Kaphat a nyuszi fűféléket (pl.: gyermekláncfű, tyúkhúr, lándzsás útifű) is, fontos, hogy ezek ne legyenek nedvesek és tiszta helyről származzanak. A lédús zöldségek és gyümölcsök hasmenést okozhatnak, ezeket csak kis mennyiségben mintegy desszertként kínáljuk. A nyuszinak magvakra sincsen igazán szükségük. Tiszta ivóvízről is gondoskodni kell mindig. Az előfordulhat, hogy egyes nyuszik bizonyos tápokra érzékenyek, de azt nem lehet könnyen kideríteni, hogy pontosan melyik alkotóelem okoz problémát. Speciálisan nyusziknak készített tápokba nem tesznek olyan összetevőket, amelyek általánosságban gondot okoznak, itt egyedi érzékenységről lehet szó. Meg kell találni azt a tápot, amit probléma nélkül ehet az állat. Ha továbbra is jelentkezik a hasmenés, akkor keressen fel egy állatorvost.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem