EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Azt szeretném kérdezni, hogy van egy 2 éves labradorom, akinek a füle nagyon gyakran be van gyulladva, illetve a bőre is ki van pirosodva, sokat vakarózik, azt szeretném tudni, hogy ezt allergia okozza e, vagy más jellegű probléma lehet? Csirkét azt nem adunk neki, mert attól vakarózott, úgyhogy azt tudom, hogy az nem jó neki. Most Sensitive tápot vettem neki, kipróbáljuk hátha történik valami változás, egyébként Happy Dogot kap. Köszönöm előre is a segítségét.

2014.06.01

Állatorvos

Az ilyen jellegű problémákat általában allergia okozza, de érdemes megmutatnia kutyát állatorvosnak, hogy nincsen-e gyanú bakteriális vagy gombás bőrfertőzésre, illetve nincsen-e valamilyen parazitás fertőzöttség. Csak allergiavizsgálattal lehet megmondani, hogy a kutya mire érzékeny. Sok esetben egyszerre több dolog is problémát okoz. Allergiateszt nélkül csak próbálkozni lehet. Fontos, hogy a választott táp mellett semmi mást nem kaphat a kutya, csak vizet. A diétát legalább 6-8 héten át szigorúan tartani kell. Ha a korábbi táplálék okozta a problémát, akkor hetek alatt lassú javulást érzékel majd. Fontos, hogy ellenőrizék a bűzmirigyek állapotát is. Kiegészítésként hasznos, ha adnak a kutyának valamilyen bőrtápláló készítményt (pl.: Dermoscent spot on,  PetBalance lazacolaj). Léteznek jó minőségű, kifejezetten allergiás állatok számára kifejlesztett samponok (pl.:Allermyl, Ermidra) amelyek hidratáló, gyulladáscsökkentő hatásúak.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem