Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

9 éves magyar vizslám 2 napja bágyadt, kedvetlen, észrevételem alapján nem székel. Tegnap előtt csirke csontot evett. Parafin olajat itattam vele, ennek hatására kevés híg székletet ürített. Később hányt is (véleményem szerint az olajtól, mert ennek elfogyasztása előtt ilyen panasz nem állt fenn). A csont az oka (amit nyilván többet sosem kaphat) vagy lehetséges, hogy a meleg miatt viselkedik így? Mai nappal kissé javult a kedélyállapota, de érdeklődni szeretnék, hogy mik a további teendők? Korlátozott anyagi lehetőségek miatt inkább házi módszerekre lennék kíváncsi, de persze, ha muszáj az állatorvosi közbelépés azt is megteszem. Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: S. Petra

2015.07.06

Állatorvos

Ha a  kutya két napja nem ürít székletet és bágyadt, akkor mindenképpen vigye orvoshoz. A paraffin jó ötlet volt, de ha nem segített, akkor a további lépéseket szakembernek kellene elvégeznie. Az állatorvos valószínűleg belenyúl majd a végbélbe és beöntést is ad. Lehet, hogy egy csont elakadt. Az elakadás nagyon komoly problémákat is okozhat. A hányás az elakadás következménye is lehet. Ne késlekedjen, mert nem tudjuk, hogy mennyire komoly a baj.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem