Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr, tisztelt Doktornő!
Ez inkább viselkedés problémával kapcsolatos kérdés.
8 hetes korában befogadtam az utcáról egy kiscicát, benti cicának. Amikor kicsiny volt sokat volt kézben, engedte, de aztán minden megváltozott. Most körülbelül 2,5 hónapos és még mindig nem sikerült kézhez szoktatni. A lakásban nagyon jól elvan, nem félős már, kezdi a rosszalkodós korszakát. A gazdijával vagyis velem viszont még mindig nem jön ki, a testrészeimet mintha külön külön kezelné, a lábamhoz bújik és dorombol, de a kezemre fúj, karmol, harap és támad. Amikor az ágyon alszom akkor is a lábamhoz bújik, nyalogatja, ráfekszik és azon alszik el… de amint felé nyúlnék a kezemmel azt hiszi nem is én vagyok és támad. Így lehetetlen vele bármit is kezdeni. Jutalomfalattal próbálkoztam hogy a kezemet szokja, de a falatra is rátámad és kitépi a kezemből. Nagyon rossz hogy csak a lábamat szeretgeti, mit tudnék tenni azért hogy ez másképp legyen, félek hogy ha nagy lesz is ilyen marad.
Válaszukat előre is köszönöm!
Gábor

2015.08.27

Állatorvos

Lehet, hogy volt valami rossz élménye, hogy hirtelen megváltozott a viselkedése? Próbálja meg úgy a kezéhez szoktatni, hogy a falatot leteszi a kezéből és a kezét csak a falat közelébe teszi. Tehet jutalomfalatokat az ölébe is, hogy a cica felugorjon és ott fogyassza el. Ha támad, akkor szóljon rá határozottan és hagyja ott, de soha ne kiabáljon, vagy üsse meg az állatot, legyen határozott és nyugodt. Megpróbálhat Feliway sprayt fújni a kezére. Ha a helyzet nem változik, akkor vegye fel a kapcsolatot olyan szakemberrel, aki állat viselkedésterápiával foglalkozik (pl.: Dr. Sátori Ágnes).

Vissza a kérdésekhez