Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! Van két – egy fiú és egy lány (ivartalanított) cicám. Jó ideig semmi gond nem volt a vizeléssel, de kb. egy (max.) két éve a fiú cica nem hajlandó az alomba pisilni. Pedig van három alomláda, és a White Sensation Blue Control almot használom. A lány cica jól nevelt macskához illően használja az almot.
Ellentétben a fiú cicával, aki mostanában inkább vagy lábtörlőre, vagy a szőnyegre pisil. Pedig az egyik alomládát csakis, egyedül ő használja.
Hogyan tudnám leszoktatni erről a rossz és kellemetlen szokásáról? Köszönettel. Balló Gáborné.

2014.06.04

Állatorvos

Én azt javaslom, hogy a biztonság kedvéért végeztessen el egy vizelet és vérvizsgálatot, hogy nincsen-e valami betegség a megváltozott vizelési szokások hátterében. Ha kiderül, hogy a cica egészséges, akkor a probléma viselkedési eredetű. Azt javaslom, hogy átmenetileg szedje fel a szőnyegeket, mert amíg a szagnyomok nem tűnnek el, addig az mindig csábítóan hat rá. Szerintem hasznos lenne kipróbálni, hogy az alomtálcába textíliát tesz (pl.: az összepisilt lábtörlőt). Egyes macskák újra hajlandóak használni az alomtálcát, ha megváltozik az alomanyag.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem