Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr!

Hogy tudnám a cicámat leszoktatni a válogatásról…. 🙂 Van amit egyszer megeszik legközelebb már nem hajlandó elfogadni….Hogy egyen ezért , össze szoktam törni az alutasakos kaját és medve sajtkrémmel összekeverem így megeszi….
Mi a megoldás???
Köszönöm a segítséget!

Gyöngyi

2015.12.07

Állatorvos

A macskák szokásait nagyon nehéz megváltoztatni, amihez egyszer hozzászoktak, abból általában nem igazán engednek és még a koplalás árán is kitartanak. Ne nehezítse a dolgát azzal, hogy összekeveri a teljesértékű tápot valamivel. Erre nincs szükség, mert ezt is megszokja a cica, ráadásul a táp mindent olyan mennyiségben tartalmaz, mint amennyire a cicának szüksége van, nem jó az összetételét megváltoztatni. Találni kell egy olyan tápot, amit az állat szeret, és hajlandó megenni. Ne legyen egész nap előtte az étel, legyen napi két etetési idő. Amit egyszer megevett, megeszi másodszor is, ha éhes lesz. Ha válogathat, azt is hamar megtanulja és él is vele….Ha a cica jókedvű, jó kondíciójú és egészséges felnőtt állat, akkor semmi baja nem lesz attól, ha egy étkezést kihagy és megéhezik egy kicsit. Ha az állat előtt egész nap ott van a szárazeledel, akkor mindig egy két-szemet eszeget majd belőle, soha nem lesz igazán éhes.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem