EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr,
Van egy 3 éves keverék és egy 3,5 éves bichon kiskutyàm. A nyershúsos etetéssel ártok nekik?
Köszönöm válaszát!
Brigitta

2015.12.08

Állatorvos

Bizonyos szabályok betartásával nem árt nekik, de tudnia kell, hogy a hőkezelt hús emészthetősége jobb, és a hús felületén esetlegesen megtalálható kórokozók is elpusztulnak. Ha a húst lefagyasztja, mielőtt a kutyáknak kínálná, akkor a kórokozók szintén elpusztulnak. Fontos, hogy ahhoz, hogy az állatainak minden igényét kielégítse a nyers etetéssel, ahhoz előtte annak alaposan utána kell néznie, hogy a táplálék mindent tartalmazzon, amire a kutyáknak szükségük van, ez időigényes dolog. Fontos az is, hogy fokozatosan szoktassa a kutyákat az új táplálékhoz, mert a hirtelen táplálékváltás megterheli a gyomor és bélrendszerüket. A csontokkal nagyon óvatosan bánjon, különösen a bichon esetében, mert az ilyen kicsi kutyák sokszor nehezen birkóznak meg velük. Csakis akkor térjen át a nyers etetésre, ha már elegendő információval rendelkezik a táplálék összeállításával kapcsolatban. Én személy szerint nem szoktam javasolni a nyers etetést, de nem tartom ártalmasnak és ha valaki jól csinálja, akkor kielégítően tudja táplálni állatát ilyen módon is.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem