Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Kicsit több mint egy hónapka fogadtunk örökbe egy németjuhász keverék 4év körüli szuka kutyust.Amióta elhoztuk az orra sosem nedves,mindig meleg és száraz, legalábbis a lakásban.A kutyus jól eszik, bár vizet szerintem a 20 kg testtömegéhez képest keveset és nem is szivesen fogyaszt,ellenben a fűszerezetlen natúr csontléből akár egyszerre fél litert is belefetyel vacsoránál.A kérdésem az lenne, hogy pusztán a száraz orr miatt indokolt e állatorvoshoz vinni,illetve mi lehet a csekély vízfogyasztásának oka?

Válaszát előre is köszönöm!

2015.12.18

Állatorvos

Ha a kutya orra száraz, de nem repedezett, sebes, az önmagában nem jelent betegséget. Az természetes dolog, hogy a kutya a csontléből egyszerre sokkal többet iszik, mint a vízből. A felvett víz mennyisége több mindentől függ, például a külső hőmérséklettől, fizikai aktivitástól és attól is, hogy mit eszik a kutya.  A legjobb az lenne, ha elvinné orvoshoz az állatot. Szerintem egy örökbefogadott felnőtt kutyát mindenképpen érdemes megvizsgáltatni. Én hasznosnak tartanék egy vérvételt, amelynek segítségével tájékozódhatunk a szervfunkciókról.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem