Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! 8 hónapos argentin dog kutyámnál január elején bőrgombát diagnosztizáltak. Jó 1 hónapig kezelték, hál isten a gomba megszűnt, újra dús a szőre, szép fényes. 3-4 foltja volt, amiből 1 a nyakánál lévőnél nem nő az új szőr. Ennek mi lehet az oka? Válaszát előre is köszönöm

2011.03.14

Állatorvos
Erre így vizsgálat nélkül nehéz válaszolni. Sajnos azt sem tudom, hogy pontosan milyen kezelést kapott a kutya (helyi, fürdetés, szájon át alkalmazható szerek?). Azt javaslom, hogy vigye vissza a kezelő orvosához a kutyát és beszélje meg vele a lehetséges okokat. A gomba sokszor makacs, a környezetből a kutya könnyen visszafertőződhet (fertőzött hámképletek a kutya helyén). Esetleg a szőrtüszők károsodtak? Sajnos azt sem tudom, hogy a bőr épnek látszik-e. Ha nem vettek eddig bőrkaparékot, akkor érdemes lehet ezen vizsgálat elvégzése.
Vissza a kérdésekhez