Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
1,5 éves kandúr cicám van és nagyon nehezen tud pisilni látszik hogy fáj neki.
Amikor pisil nem megy alomra hanem ahol éri oda pisil.
Két állatorvosnál jártunk kapott injekciót mindkétszer én úgy látom igazából nem javult.
Tegnap metacamot injekciót kapott 2 mg -t. + kapott még vizeletsavanyító tápot de ez előtt vagyis.tegnap előtt betam és nospát.
Ehhez képpest a cica még mindig nehezen tud pisilni és piciket és nem alomra hanem össze vissza. a tanácsát kérném mielőbb. Köszönettel

2016.01.27

Állatorvos

Ebben az esetben alapvetően fontos lenne egy vizeletvizsgálat, hogy kiderüljön, hogy van-e kristály a vizeletben, van-e bakteriális fertőzés, vagy mindezek nincsenek és ismeretlen oktanú hólyaggyulladással állunk szemben. Ha  a hólyag feszes, telt, láthatóan nem ürül jól, akkor az orvos dönthet úgy, hogy néhány napra katétert helyez a cicába, hogy amíg rendeződik az állapota, gond nélkül tudjon üríteni. Ha van kristály a vizeletben, akkor a típusának ismeretében kell savanyítani vagy lúgosítani a vizeletet és a megfelelő diétás tápot is ez alapján kell kiválasztani és fájdalomcsillapítót kell alkalmazni. Ha kórokozók is vannak a vizeletben, akkor antibiotikumra is szükség van. Ha ismeretlen oktanú hólyaggyulladása van (FIC), akkor elég a fájdalomcsillapító. Ebben az esetben  stressz áll a háttérben, melynek okán el kell gondolkodni. Ha az állat stresszes, akkor több búvóhelyet kell kitenni és érdemes nyugtató hatású készítményt alkalmazni (pl: Feliway, Calmex, KalmAid). Már létezik kifejezetten stersszes macskák számára gyártott táp is.  Minden esetben nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel is.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem