EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Az én kutyusom egy 11 hónapos rottweiler kan. Kb. 3 hónapos korában volt epilepszia féle rohama, mi 5 rohamot láttunk, ami habzással és rángatózással járt, úgy 2 percesek. Azonnal orvoshoz vittem, sikerült megmenteni, ez a beteges állapot alig tartott 2 hónapig, kapott rá infúziót, kúpot, epilepsziás gyógyszert, aminek a szedését már abba is hagyta, mára teljesen tünetmentes. Nem tudjuk, hogy megmérgezték e, vagy valóban epilepsziás volt e. Az állatorvosunk szerint ezt ki is nőhette. A gond az, hogy sovány és nincs étvágya, amivel fél éve küzdünk. Az állatorvossal már mindent megpróbáltunk. Megvizsgálta, vettek tőle vért, volt röntgenen is, amik semmi rendellenességet nem mutattak ki. Minden oltása megvan, két hete az állatorvosunk javaslatára adtunk még neki féreghajtót is, kapott étrendkiegészítőt is. Volt egy időszak, amikor picit jobb étvágya lett, kezdte összeszedni magát, Multifit-es konzervet- és tápot, premiere best meat konzervet kap többféle ízben, ami ismét nem jó neki, mindig próbálok valami újat hozni neki, hátha… de semmi. Házikoszt, csont, hús, mindenre fintorog és hozzá se nyúl. Van hogy kis szaftot, vagy húslevesből kap a kajájára, egy kicsit lenyal belőle és otthagyja. Gondoltunk rá, hogy esetleg a foga fáj, de teljesen egészségesek. Nem aggódnék, ha nem lenne ennyire sovány és nem látszana ki a bordája, nem fejlődik normálisan. A párja fiatalabb nála 2 hónappal, ő szépen fejlődik és bármit adok neki, ő mindent megeszik. A hangulata tökéletes, állandóan puszilkóznak, játszanak, futkároznak, velünk is jól kijön, határozottan boldognak tűnik, de nem néz ki valami jól. Az állatorvosunkat szeretjük, meg vagyunk vele elégedve, a családom 15 éve hozzá viszi az állatainkat, csak végső elkeseredésemben gondoltam, kérek máshonnan is véleményt. Bárki azt hihetné, hogy éhezik és nem adunk neki enni. Van e ötlete? Mit tegyek, hogy meghozzam az étvágyát? És ne csak ideiglenesen, mint eddig.

2016.04.03

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Az én véleményem az, hogy valami biztosan nem stimmel a kutyával, ha nem fejlődik megfelelőképpen és sovány. Az idiopathikus epilepszia ált 2 és 5 év között szokott jelentkezni, ilyen fiatal korba nagyon ritka. Egy ennyire fiatal állatnak a sorozatos görcsei hátterében gyakran fellelhető a valós probléma. Javaslatom az lenne, hogy amennyiben az eddigi vizsgálatok nem hoztak eredményt vizsgáltassák tovább.

Görcsök miatt hasznos lenne  egy ismételt vérlabor biokémiával együtt , és egy MRI vizsgálat

Étvágytalanság fogyás: bélsárvizsgálat  parazitológiával és emésztéses viszgálattal, esetleg hasi ultrahang és endoszkópia.

Ha megvan a diagnózis, lehet érdemben kezelni az állatot. A vitaminok és étvágyjavítók csak tüneti kezelést adnak, nem a problémát oldják meg, ezért hatnak csak ideig óráig vagy addig sem.

Remélem tudtam segíteni!

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem