Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr!

Van egy 12 éves német spicc kutyánk, és nagyon hullik a szőre. Foltokban már látni a bőrét. Az állatorvosunk többször kezelte kúraszerűen is, nem bolhás és nem is rühös.
Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint mi lehet az oka? Mit csináljunk, hogy ez megálljon. Vitamint is kap, lavet bőrtápláló tablettát, és lavet senior tablettát, de nem látszik javulás.

Előre is köszönöm válaszát:

Béki Ferenc

2016.05.27

Állatorvos

Kedves Ferenc!

Azt javasolnám, hogy első körben csináltassanak egy bőrkaparék vizsgálatot a kutyánál, ami kizárja  gombás ill. parazitás fertőzéseket. Ha negatív, akkor vérteszttel hormonokat kellene nézetni, mert ebben a korban nagyon gyakoriak akár a pajzsmirigyproblémák, akár a Cushing szindróma, ami mindkettő okozhatja az Ön által említett tüneteket. Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem