Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Ur!!! 3 yorki kiskutyám van, akik a leggondosabb tisztántartásom mellett is bolhásak lettek, bolhát néha 1- et láttam amit megfogtam. Kaptak kétféle bolhacseppet, 3,3,4 kg-sak. Mivel nem használt kaptak egy 20 kg frontlein combot arányosan elosztva, ma egy hete. Ennek ellenére 2-3 sárga hólyag van a hasukon, ami bolhaalergiára utal. Minden nap uj jön. Kérdésem adhatok- e mégegyszer frontlein combot, nem fog- e megártani ennyi vegyszer nekik?? Egy 10 kg-t gondoltam elosztani ujra. Köszönettel: Harsányi Anna(Még annyit, hogy lehetséges , hogy a frontlein combó hamisitvány volt, mert az még mindig egy nap után használt????

2016.07.09

Állatorvos

Kedves Anna!

Véleményem szerint a gondos bolhaírtás abból áll, hogy mind a 3 kutyára súlyuknak megfelelően 4 hetente bolha és kullancsirtót használ. Kihangsúlyoznám a 4 hetes időintervallumot, és nem csak akkor, ha már hemzsegnek bennük a bolhák, mert a környezetben feldúsuló petéket és lárvákat borzasztóan nehéz kiírtani és állandóan visszafertőzik az állatokat. Az, hogy arányosan elosztotta, mit jelentett?Ilyen esetben 1 ml-s fecskendővel kell kiszívni a szert és  tized ml-re szétosztva felhelyezni az állatokra, nem csak tippelve nagyjából, különben vagy sok lesz, vagy kevés és nem hat, egyik se jó a kutyáknak. Az, hogy hólyagocskák jönnek ki a hasukon számtalan okból kifolyólag lehet, nem a bolhaallergia a legvalószínűbb, persze ez sem kizárt. Egy állatorvoshoz kellene elvinni szakellátásra és nem otthon diagnosztizálni, mielőtt nagyobb lesz a baj.

üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem