Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy van egy 3 hónapos francia bulldogunk és tele van a hasa piros pöttyökkel, főleg a kukija körül, de már a lába felé is elkezdett terjedni, valamint a nyakán is van mindig pár, a szája alatt.A pöttyök először kicsit gennyesnek tűnnek, aztán bekeményednek és pirosak maradnak, némelyik egész nagyra nő. A probléma már az elhozás idején (8hetes) korában is fennállt, akkor azonban sokkal kisebb mértékben, pár pöttye volt. Rendszeresen járunk állatorvoshoz, oltásait megkapta, ahogy kell. Az első alkalommal azt mondták hogy olyasmi, mint a pelenka kiütés, a vizelettől lehet, mivel a kukija körül vannak nagyobb mértékben.Viszont akkor nem értem a száján és a nyakán, lábán miért lenne.Volt a feje tetején is de az keményebb volt,mint a hasán és elmúlt. Az egyik lábán már hetek óta ott van egy dudor, kicsithámlik a teteje.. Akkor azt javasolták kenjük neugranormonnal, vagy bepanthennel. Kentünk is azonban nem javult. Következő alkalommal felmerült esetleges allergia, tápot is váltottunk, glutén, csirkehús, színezék menteset kap, nagyon jó minőségű tápot, viszont a probléma még mindig fennáll. Két állatvorvos is látta, egyik sem adott kielégítő választ. Aztán elvittük egy 3.-hoz, aki adott neki gyulladáscsökkentő,szteroidos injekciót, antibotikumot és egyet ami állítólag minden parazitát kihajt, ha az okozza.Eddig is rendszeresen féreghajtva volt. Mind hármat egyszerre kapta meg, és mondta, hogy ha allergia javulást kell látnunk. Kaptunk egy fürdetőt is, amivel meg kellett fürdetnünk, mivel azt mondta szőrtüszőatka is lehet, ez egy petróleum szagú folyadék volt, megfürdettük vele…utána 3 napig a kutya levert, bágyadt, rosszkedvű volt, és a szőre onnantól rohamosan hullani kezdett, ahogy eddig egyáltalán nem. A pöttyei nem változtak, sőt több van, csúnyák gyulladtak. Vakaródzik is… következő alkalommal, elmondtuk, hogy igy reagált a fürdetőre, azt mondta ne használjuk, vegyünk Nizoral sampont, ha esetleg gomba… ma azzal is megfürdettük, egyelőre nincs változás. Ma még fürdetés előtt kijött egy jóval nagyobb kiütés, körülötte vörös peremmel, mint egy csípés, de az biztosan nem volt, mert láttuk folyamatosan. Eddig ilyet nem tapasztaltunk rajta. Kint eddig nem sokat tartózkodott, mivel az oltásokig nem vittük ki. Nagyon tanácstalanok vagyunk, az orvosok csak találgatnak, nem tudom már kihez vigyem, már belenyomtak nagyon sok injekciót, de semmi javulás sem megoldás. Nagyon hálás lennék, ha tudna valami tanáccsal szolgálni nekünk, mert nagyon aggódunk érte. Étvágyával szerencsére nincs baj. Válaszát előre is köszönöm!

2016.08.15

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Nagyon sajnálom, hogy ilyen nem hozzáértéssel kezelték eddig a problémáját. Javaslom, hogy keressen fel egy kifejezett bőrgyógyászatban jártas állatorvost (pl_ Állatorvosi Egyetem), aki érdemben hozzá tud szólni a problémához. A bőrgyógyászati kivizsgálás első lépése, hogy bőrkaparékot veszünk az állattól, hogy kizárjuk a felületi kórokozókat. Ha az nem segít, továbblépünk az allergiák kizárása felé, bár egy 3-4 hónapos kutyára még egyáltalán nem jellemző az allergia. Először mindenképp diagnózist kell felállítani, és nem össze- vissza kezelgetni a kutyát. Én így első hallásra a Juvenilis Cellulitis nevű betegségre gondolok, de vizsgálat nélkül ezt nem lehet kimondani. Remélem sikerrel járnak, Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem