Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! A 8 éves bichon bolognesemet 3 hete borzasztó állapotban találtuk itthon: az egész lakásban véres hasmenés nyomai. Reggel még semmi baja nem volt. Rohanás az állatorvoshoz,azonnal infuzió, (egy héten keresztül napi 2x) plusz klion. Hasi uh.vastagbélgyulladást diagnosztizált. A kutya a klionra nem reagált 3 nap múlva bytrilt kezdtek el adni neki. A laborvizsgálat nem mutatott emelkedett fehérvérsejtszámot.normális volt a vérkép, a vas volt nagyon alacsony. Bélsárvizsgálat sem mutatott semmit csak hogy alig van bélflórája. Szerencsére 5-6 nap múlva már nem volt életveszélyben hála az orvosoknak, evett ivott, kapta a probiaicumot,viszont a széklete nem rendeződött, sokat guggolt erőlködött a végén 1-1 csepp vér jött. Visszamentem az orvoshoz, aki gasztroenterológushoz irányított. Megtörtént a tükrözés, gyógyuló vastagbélgyulladás, és valami szűkületet találtak nála. Vissza az állatorvosunkhoz, aki szerint valószínűsithető hogy a kutyának érzékenysége van valamilyen ételre,és mostantól semmit nem ehet csak a royal canin hypoallergén tápját. Na itt a gond. Ez nem tartozik a kedvencei közé (igen finnyás és volt hogy 1-1 nap nem is evett semmit), de most folyamatosan a sarkamban van a konyhában és könyörög… megszakad a szívem érte. Azt szeretném megkérdezni hogy létezik-e olyan hús, hal amit esetleg lehetne neki adni és nem allergizál? Természetesen nem szeretnénk újra veszélynek kitenni, CSAK ha lehet, kicsit változatossá tenni az étrendjét.
Elnézést a kisregényért. Tisztelettel:Judit

2011.12.13

Állatorvos
Úgy gondolom, hogy állatorvosa nagyon körültekintően látta el a kutyáját. Sajnos nem lehet olyan húsfélét ajánlani, amire biztosan nem érzékeny, hiszen minden állatnál más táplálékösszetevőkre áll fenn túlérzékenységi reakció. Én azt javaslom, hogy csak akkor próbálkozzon új táplálékkal, ha a kutya állapota teljesen rendeződött. Addig legyen az Ő érdekében egy kicsit szigorú és tartsa be az előírt diétát. A későbbiekben, ha új táplálékot ad a kutyának, akkor egyszerre mindig csak egyfélét próbáljon ki. Ha több napon át nem okoz problémát az új étel, akkor onnantól kaphatja, ha gondot okoz, akkor többet ne adja Neki.
Vissza a kérdésekhez