EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr !A kérdésem csupán annyi lenne, hogy hogyan tudnám leszoktatni 10 hónapos labradoromat, hogy ne egyen meg minden fadarabot, műanyag játékot?

2011.06.17

Állatorvos
Sajnos ez elég nehéz feladat, mert gondolom sok esetben olyankor eszi meg ezeket a dolgokat, amikor nincs felügyelet alatt. Hasznos, ha sokat foglalkoznak a kutyával, tanítják, mozgatják, így kevesebb szabad energiája marad. Adjanak Neki olyan rágcsálnivalót, amit nyugodtan fogyaszthat (pl.: nagy méretű műcsont, vagy ha kerti kutya, akkor főtt marhalábszárcsont). Lehet kapni olyan lyukacsos nagy méretű labdát, amit ha a kutya görget az orrával, akkor fokozatosan adagolja a száraztápot, ezzel is jól el tudja foglalni magát. A játékai lehetőleg legyenek latex anyagúak, mert ezek részben emészthetőek, ezért ha a kutya szétrágja őket kevesebb gondot okoznak. Szerencsére ez az intenzív "mindent rágási" kedv idővel javulhat. Ha a kutya olyasmit rág, ami nem kívánatos, akkor minden esetben szóljon rá és kínáljon fel neki más lehetőséget.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem