Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! Abban kérném a segítségét, hogy van egy fél éves sárgafejű rozella papagájom. A gondom csak annyi vele, hogy néha (újabban egyre gyakrabban) előfordul, hogy éktelenül rikácsolni kezd. Hiába beszélgetünk olyankor neki, hiába adunk egy kis csemegét, nem akarja abbahagyni. Egy időben jó megoldás volt, hogy bezártuk egy kicsit a sötét fürdőbe, és miután lehiggadt, kihoztuk, de újabban már a sötétben is rikácsol. Folyamatosan foglalkozunk vele, minden héten megröptetem, nincs elhanyagolva. Tudna esetleg valami javaslatot adni, mit tegyek, amikor ilyen hangosan elkezd rikácsolni? Engem különösebben nem zavar, hiszen madár, elkerülhetetlen, hogy néha hangosabb legyen, de albérletben lakunk, és a többi lakó nem biztos, hogy sokáig bírja türelemmel. Segítségét előre is köszönöm!

2011.02.12

Állatorvos
A rozella nagy mozgásigényű madár, tartására vagy röpde javasolható, vagy naponta biztosítani kell neki a szabad repülés lehetőségét. A papagájok társas, intelligens lények, ha keveset van otthon, akkor megfontolandó, hogy a madárnak esetleg párja legyen, bár ez nem garancia arra, hogy csendben lesz. Meg lehet próbálni azt, hogy hogyan reagál a rádióra, esetleg halk zenére. Adhatunk neki újabb és újabb játékokat, nehezen hozzáférhető táplálékokat, amivel hosszabb időre leköti magát. Sajnos azt el kell fogadni, hogy a papagájok többsége meglehetősen lármás madár. Javaslom, hogy kérdezzen meg gyakorlott tenyésztőket, hátha van egy-két praktikus ötletük.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem