Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni, létezik-e macska herpesz, és az milyen hatással van az utódokra? Mit lehet tenni az anyacicával,ha mindig beteg kölyköket hoz világra, anélkül, hogy ivartalanítanák?Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel:Jutka mama

2011.11.27

Állatorvos
Igen, létezik herpesz vírus által okozott megbetegedés macskáknál. A kombinált oltás herpesz vírus elleni védettséget is kialakít. Léteznek olyan macskák amelyek krónikusan hordozzák a vírust. A herpesz vírus okozhat vetélést, légúti tüneteket, fekélyes szaruhártyagyulladást. A herpesz vírussal fertőzött kölykök tüsszögnek, nem esznek, már a szemük kinyílása előtt gyulladt lehet a szemük és el is pusztulhatnak. Azt javaslom, hogy oltassák be az anyamacskát és a vemhesség alatt és a szoptatás alatt is támogassák az immunrendszerét (pl.: Béres csepp macskáknak). Azt, hogy valójában mi okozza a kölykök betegségét sajnos csak klinikai, laboratóriumi illetve kórbonctani vizsgálatokkal lehetne pontosan megmondani. Szerintem gondolja át, hogy tényleg nem akarja ivartalanítani az anyamacskát....?
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem