EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! Boxer kiskutyám (szuka) most 3 hónapos. Az udvaron néha nagyon belemerül a játékba, és agresszívvá válik, harapdálja a papucsot/lábat, morog, ugrál és szinte semmire sem reagál ilyenkor. Igaz, hogy még kiskutya és sokat játszik, de normális dolog ez az agresszív viselkedés, hogy csak úgy nekiszalad az ember lábának és tényleg szinte lehetetlen leállítani? Ha hozzányúlok, a kezemet harapja erőteljesen 😀 Rengeteg játéka van, és úgy tűnik ilyenkor megfeledkezik róluk.
Válaszát előre is köszönöm!

2013.05.10

Állatorvos
Kiskutyáknál ez teljesen normális viselkedés, ugyanakkor jól érzi, hogy erről le kell szoktatni. Meg kell tanulnia a kölyöknek, hol vannak a határok. Úgy nem lehet játszani, hogy a gazdinak (vagy másik kölyöknek) fájdalmat okoz. A játék kezdetét és végét a gazda határozza meg. Ha kölyök durva, akkor határozott "Nem!", ha nem hagyja abba, akkor arrébb is kell tenni határozottan. Ha ennek ellenére tovább vadul, akkor egy határozott "Nem!" kíséretében magára kell hagyni és bemenni a házba. A kölyök rá fog jönni, hogy melyek azok a szabályok, amelyeket be kell tartani ahhoz, hogy a gazdi játsszon Vele.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem