Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő!
9 hetes kiskutyának egyik szemén előre van esve a könnymirigye. Ön szerint gyógyulhat-e magától vagy mindenképp műteni kell? Tehát megtörténhet-e, hogy visszahúzódik? Antibiotikumos szemcseppet használunk. Ha nem múlik és műteni kell akkor amíg műthető lesz, kb 6 hónapos koráig nem károsodik-e a szeme? Tovább örökítheti-e, ha lennének kiskutyái(ugyan nem tervezzük) a szülei felmenőinél és almaiban soha nem fordult még elő ilyen “szembetegség”, a tenyésztő is teljesen kétségbe esett. Havanese kutyus.Köszönöm előre is válaszát! Szép napot kívánok

2013.03.22

Állatorvos
A probléma amelyről ír, a harmadik szemhéj mirigyének előesése. Ha antibiotikumot és gyulladáscsökkentőt tartalmazó szemcseppet vagy kenőcsöt alkalmaznak kúraszerűen, akkor általában nagyon jól átvészelhető az az időszak amíg biztonságosan elvégezhető a műtét. Ha nagyon csúnya a szeme és fennáll a mirigy károsodásának veszélye, akkor előbb is műthető. Nagyon fontos, hogy csak olyan helyen műttessék az állatot, ahol a mirigyet nem eltávolítani, hanem visszahelyezni akarják. A mirigy eltávolítása esetén nagyon megnő a szárazszembetegség (keratoconjunctivitis sicca) kockázata, ugyanis ennek a mirigynek nagyon fontos szerepe van annak a könnyfilmnek a termelésében, amely a szaruhártyát állandóan nedvesen tartja.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem