Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! A nyuszim szembogara körül piros, és ha felemeli a fejét egy kis fehér hályogszerű valami húzódik rá, majdnem a szeme feléig. Nem tűnik normálisnak, kiskorában nem volt ilyen. Egy hete kamillateás vattával naponta kétszer kezelem, mi lehet a gondja?

2012.06.26

Állatorvos
A fehér hályogszerű valami valószínűleg az állat harmadik szemhéja, ami egy normál anatómiai képlet, de többnyire nem látható. A harmadik szemhéj előeshet a szem különféle gyulladásos megbetegedéseinél. Lehet, hogy csak egyszerű kötőhártya gyulladásról van szó, de az is lehet, hogy szaruhártya sérült. Ha a probléma egy hét elteltével is fennáll, akkor feltétlenül mutassa meg állatorvosnak a nyuszit. Valószínűleg antibiotikum tartalmú szemcseppre lesz szükség. Ha a szaruhártya sérült, akkor ha sokáig késlekedik és az állat nem kapja meg a megfelelő kezelést, akkor a szemén maradandó homály alakulhat ki.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem