Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! Eddig egészséges macskámon találtam egy dudórszerű elváltozást(fülén). Sokan akik látták, azt feltételezik hogy napallergia. A kérdésem az lenne, hogy az esetleges napallergiát miként lehet kezelni? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Veronika

2012.05.15

Állatorvos
Szerintem mutassa meg az elváltozást egy állatorvosnak is. Valóban vannak olyan bőrbetegségek, amelyek fényérzékenységgel járnak. Ez általában a világos szőrű állatokra jellemző és sokkal gyakoribb kutyában, mint macskában. Az ilyen elváltozások általában immunológiai eredetűek és szteroidokkal, citosztatikumokkal esetleg ciklosporinokkal kezelik, illetve helyileg fényvédő krémekkel. Ezen gyógyszereket csak pontos diagnózis birtokában lehet alkalmazni. Reméljük, hogy nem ilyesmiről van szó.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem