Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Egy kis tacsi (ismerősömé) nagyon bolhás, elmentem a gazdájához és megfürdettem bolhairtó samponnal. Kimosattam vele a fekhelyét is, bolhairtó nyakörvet vettem neki. Ma újra rengeteg bolha volt rajta, amikor ismét találkoztam vele. A kutya idősebb is már és legyengült (szerintem a sok bolhától), ezért tudna valami nagyon tuti bolhairtót ajánlani, amivel segíthetnék szegény kutyán és a gazdáján? A lakást is fertőtlenítettem, de az sem segített.
Kérem adjon valami ötletet! Köszönettel.

2011.10.31

Állatorvos
Leveléből nem derül ki, hogy milyen típusú bolhanyakörvet vásárolt, mert sajnos nem mindegyik egyforma minőségű. Jó nyakörvnek számít például a Kiltix, Scalibor és a Bolfo. Használjon bolhalárvák ellen is hatékony készítményt pár hónapig, havi rendszerességgel (Advocate, Stronghold). A lakás takarítása valóban nagyon fontos, mivel a bolhapeték és lárvák a környezetben vannak. Sokat segíthetnek a probléma megoldásában a környezeti bolhairtó sprayk (pl.: Insecticid 2000). Sajnos egy súlyos bolhásság kitartó, szisztematikus takarítást igényel, a kutya rendszeres, hatékony parazitaellenes kezelése mellett.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem