Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Féregtelenítéssel van problémám, mármint magának a tablettának a beadásával. A kutya egy 3,2 kg-os csivava, ez elmúlt három alkalommal Drontal Plust használtunk, de a kutyának se ételbe rejtve, se semmilyen csellel nem tudjuk beadni, eléggé betenni a torkába nem tudjuk, mert kikotorja a nyelvével, sokszor még az állatorvosunknak sem sikerül. Ezért jobb híján porrá töröm, és gyümölcslében feloldva egy fecskendővel a szájába nyomom, és ez nem igazán hatékony, mert körülbelül a mennyiség 1/4-e kifolyik a szájából, és nagyon elkezd termelődni a nyála, szószerint habzik a szája. De legalább a régebbi tablettát így beadtam lenyelte, és nem habzott a szája, viszont nem emlékszem a nevére. Nem tudom, milyen tablettát vásároljak most neki, és esetleg valamilyen szuszpenzió vagy csepp nem létezik-e. Mert azt könnyen beveszi, hiszen állandó jeleggel allergia ellenes készítményt szed, ami csepp formátumú. Én az olvasottak alapján a Milbemax vagy Cestal tablettára gondoltam, de érdekelne a szakértő véleménye! Válaszát előre is köszönöm!

2013.03.07

Állatorvos
A Milbemax és a Cestal is jó választás, de mindkettő tabletta. Próbálkozzanak esetleg pasztával (pl.: Flubenol, Vitaminthe). A tabletták közül a Milbemax azért nagyon jó, mert elég apró. Megpróbálhatják mackósajtba vagy kenőmájasba tenni a gyógyszert. A lényeg az, hogy mindig akkora falatot adjanak Neki amekkorára nem harap rá, hanem egyben lenyeli. Érdemes sok apró falatkát készíteni, az elsőkben ne legyen is legyen gyógyszer.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem