Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! Három év körüli kandúr cicám fülei egy hónapja fel vannak hólyagosodva. Vérhólyag szerűek. Háromszor kiszúrtam, de újra megteltek. Mit tegyek?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdv és szép napot!

2012.03.04

Állatorvos
Vigye el állatorvoshoz a macskát. Sajnos a leírás alapján csak találgatni tudok, hogy miről lehet szó. Ha a a fül párnaszerűen megvastagodott és megszúrva véres tartalom ürül, akkor az nagy valószínűséggel vérömleny (othaematoma). Ez az elváltozás korrekt módon műtéttel orvosolható. A probléma általában akkor alakul ki macskáknál, ha krónikus hallójárat gyulladás (pl.:atkák) miatt a macska gyakran rázza, vakarja a fülét. Ennek következtében a fülcimpa belsejében megrepedhet egy ér és így vér kerül a fülkagyló belsejébe(a határoló bőrterületek közé). A műtét során a vért és alvadékot el kell távolítani és a macska füléhez egy speciális szivacsot kell varrni. Ennek célja, hogy a területre diszkrét nyomás gyakorlásával megakadályozza az újratelődést, lehetőséget biztosítva a hegesedésre, gyógyulásra. Nagyon fontos a hallójárat gyulladás kezelése is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem