Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor úr! Kérem segítsen! Van 2 macskám, házi cicák. Az öregebbik 13 éves és kihullottak a fogai – már csak egy foga van és ezért nem tud mindent megenni. A másik cicám 5 éves, vele is ugyanez a baj. Nem tudom miért, de mind a kettőnek ugyanazok a fogai hullottak ki. Mitől lehet ez? A két cica rokonságban van egymással, – lehet, hogy azért gyengék ugyanazok a fogaik? Mit ehetnek fog nélkül? Van rá valamilyen speciális táp? A száraztápot nem eszik meg, mindegy milyen fajtát veszek nekik. Válaszát nagyon köszönöm előre is!

2011.09.12

Állatorvos
Igen, a macskáknál is előfordul, hogy az egymással rokonságban álló állatoknak hasonlóan rosszak a fogai. Sajnos létezik olyan fogbetegség macskáknál, amely a fogat bontó sejtek túlzott aktivitása miatt a gyökér és a korona közötti terület rongálódásával, felszívódásával jár (FORL). Ez a fogbetegség sokszor fájdalmas is, de a rossz fogak eltávolítása után a fájdalom megszűnik. Sajnos ezek az állatok sok esetben idővel elveszítik az összes fogukat. A macskák általában fog nélkül is jól boldogulnak. Sokszor a száraztáp elfogyasztása sem okoz gondot. Megpróbálhatja beáztatni a tápot, úgy teljesen puha lesz, vagy vásárolhat konzervet is. Ha az állatok nem esznek, annak a hátterében általában vagy valamilyen belgyógyászati betegség, vagy fájdalmas fog van. Ennek eldöntése azonban csak állatorvosi vizsgálattal lehetséges.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem