Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! Nagyon szeretném az ön segítségét kérni! Van egy 4 hónapos yorkshire terrierem, aki 3 nappal ezelőtt este elkezdett vakaródzni. Másnap reggel azonnal elvittük az állatorvoshoz, aki azt mondta, lehet hogy valamilyen allergiája van Montinak. Adott neki 2 injekciót, egy kalciumot és egy Suprastint – vártunk egy kicsit, mert a kutyusom rosszabbul lett, felállt és összeesett, vagyis nem bírta magát. Azt mondta a doktor úr, vigyem be az asztalra és elmasszírozza neki, de mihelyst leraktam, olyan volt, mintha epilepsziás rohama lett volna: elkezdett rángatózni, folyt a nyála és összepisilte magát, majd a nyelve kinn maradt. Ezután a doktor úr adott neki egy nyugtató injekciót és úgy tudtuk hazahozni. Tegnap újra elkezdődött ez a viszketés, de már nem merem visszavinni az orvoshoz, nehogy újra rohama legyen. Kérem szépen segítsen, mit tud ajánlani az allergiára? Köszönöm!

2011.10.26

Állatorvos
Valószínűleg a kutya az egyik injekcióra is érzékeny volt. A reakciója semmiképpen nem mondható szokványosnak... Gondolom a kutya bőrén nincs elváltozás és parazitamentes. Gondolja végig, hogy mi változott a kiskutya környezetében az utóbbi időben (új étel, új pokróc, cigarettafüst, új tányér stb.). Az új dolgot célszerű eltávolítani. Hasznos, ha megfürdeti viszketéscsillapító, hidratáló samponnal (pl.: Allermyl). Vehet neki szájon át adható, vagy bőrre csepegtethető bőr-szőrtápláló készítményt. Hasznos, ha érzékeny kutyáknak való táppal eteti a kutyát. Lehetőség van allergiatesztek elvégzésére is, amelyek segítségével felderíthetjük a túlérzékenységi reakció valódi okát, majd hyposzenzibilizáló oldatokkal kezelhetjük azt. Állatorvoshoz mindenképpen vigye a kutyát, csak kezelés előtt tájékoztassa a korábbi esetről.
Vissza a kérdésekhez