Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! Német juhászkutyám gyakran eszik füvet, néha ki is hányja. Nagy probléma ez? Betegségre utalhat? Az utóbbi 2 hónapban háromszor fordult elő, hogy fűevés után 2 nappal hasmenése volt a kutyámnak. Ekkor megemésztetlenül fut át rajta a fű is. Mit tanácsol? Köszönöm.

2011.02.12

Állatorvos
A kutyáknál normális viselkedés a fűevés, ami után előfordul, hogy hánynak. A fűfélék többségét a kutyák nem tudják megemészteni, ezért gyakran változatlan formában ürülnek. Amennyiben fűevés után csak egy bélsárürítés alkalmával volt hasmenése, utána magától rendeződött a probléma, az nem igazán aggasztó. Fontos lenne tudni, hogy történt-e tápváltás. Az is lényeges információ lenne, hogy a fűevés mértéke az utóbbi időben változott-e. Amennyiben a hányások gyakorisága megnő, esetleg hasmenéses és normális székletet ürítő időszakok váltakoznak, akkor érdemes kivizsgálni a kutyát.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem