Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! Nemrégen fogadtam örökbe egy kiskutyát és van egy külső konyha helyiségem ahol éjszakára beengedem aludni az a problémám,hogy nappal ha bemegy odakakál és pisil,hogyan szoktassam le erről?

2012.10.12

Állatorvos
A probléma az, hogy a kutya nem szobatiszta, hiszen senki nem tanította erre. Ha kölyök, akkor ez még nem is elvárható. Ahhoz, hogy egy kutya szobatiszta legyen következetesség, idő és türelem szükséges. Ha a kutya az udvaron végzi a dolgát, akkor alaposan dicsérje meg. Ha látja, hogy bent végzi a dolgát, akkor kiáltson rá, hogy "nem!", majd vigye ki az udvarra. Utólag szidni felesleges. Súlyosan büntetni nem szabad. Türelemmel kell rávezetni a kutyát arra, hogy mit akarunk tőle. A szobatisztaság elérése egy folyamat, kutyánként változó, hogy mikor következik be. Nem szabad a kutyát megverni a bepiszkításért sem pedig az orrát belenyomni a pisibe vagy ürülékbe.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem