Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr / Nő!
Egy keverék kiskutyám van… sajnos nehéz lenne megmondani, hogy milyen, ránézésre leginkább tacskószerű, bár a párom amikor elhozta, akkor az anya kutyát látta, aki német juhász keverék volt. A kutyusom most 4 és fél éves. A legnagyobb problémám az, hogy mi egy pici lakásban lakunk a párommal, és így sokat visszük ki a kutyust, (min. napi 3-4-szer fél óra) ennek ellenére nagyon sokszor bepisil még itthon is. Próbáltunk kutyapelenkát, hogy legalább egy helyre végezze a dolgát, de nálunk ez nem túl gazdaságos, mivel a 10 db-os csomagot két nap alatt elfogyasztotta. Mit lehet ez ellen tenni, ill. hogyan tudnám megtanítani neki ennyi idősen, hogy legalább jelezzen ha ki akar menni? A másik problémánk, hogy mivel lakásban lévő kutya, kb. havonta 1x van megfürdetve, viszont többféle sampont is kipróbáltunk már, de egyre jobban korpásodik, hámlik a bőre. Erre lehet találni valamiféle testápolót, vagy valami olyat, ami nem szárítja ki a bőrét?
Válaszát előre is köszönöm!

2011.05.22

Állatorvos
Úgy gondolom, hogy először ki kellene zárni a lehetséges betegségeket, amelyek gyakori vagy akár önkéntelen vizeletürítést okozhatnak. Ehhez szükséges lenne egy teljeskörű vizeletvizsgálat és egy vérvizsgálat, illetve annak pontos ismerte, hogy milyen körülmények között pisil be a kutya. Ha nem igazolható betegség, utána érdemes a viselkedési problémákra gondolni. Fontos lenne tudni, hogy az utcán is elvégzi-e a dolgát vagy csak a lakásban. Előfordul, hogy azok a kutyák, akiket azonnal hazavisznek amint elvégzik a dolgukat, inkább tartogatják a vizeletet, hogy tovább sétálhassanak, majd otthon bepisilnek. Ha a kutyát rajtakapja, hogy pisil a lakásban, akkor tiltsa, majd próbálja félbehagyatni vele a vizeletürítést és azonnal vigye ki az utcára. Ha ott végzi el a dolgát, akkor adjon neki jutalomfalaltot és dicsérje meg. Előbb utóbb lehetséges, hogy az ajtóban állva jelez majd. Fontos információ lenne, hogy a kutya egyéb dolgokat probléma nélkül megtanul-e.
Számos jó minőségű termék létezik a bőr állapotának javítására. A teljesség igénye nélkül: Dermilen sampon, Lentiderm sampon és hab, Dermoscent sampon stb. Hasznos lehet bőrtápláló vitaminok alkalmazása is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem