Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! Örökbe fogadtam állatmenhelyről egy kínai kopaszkutya és tacskó keveréket, amely 3 éves szuka kutya ivartalanítva. Viszont a sétáltatás kész rémálom, ha leviszem megállás nélkül ugat minden kutyát, mintha bántani akarnák. Ezért így minden ilyen kontaktust kerülök. Ha itthon vagyunk, amikor nyílik az ajtó már ugat megállás nélkül. Ennek lehet valamiféle betegség az oka? Egyébként meg egy nagyon szép és okos kutya, igaz úgy vettük már át hogy csak velünk alszik, csak úgy tud elaludni, máshogy nem tud megnyugodni, de erre sem jöttünk rá egyből… Kérem segítségét, hogy hogyan lehetne a sétáltatás élvezetes és nyugodt. Előre is köszönettel.

2011.04.21

Állatorvos
Úgy gondolom, hogy ezt a problémát egyedül nehéz megoldani, mert valószínűleg a korai szocializáció hiányából adódó félelem az oka annak, hogy az utcán minden kutyát megugat. Azt javaslom, hogy keressen meg egy kutyaiskolát (Pl.: Népszigeti Kutyaiskola), ahol hajlandóak segíteni abban, hogy az állat kontrollált körülmények között olyan kutyákkal találkozzon, akikkel kapcsolatban nem lesz rossz élménye. Így rá fog jönni, hogy nem mindenki veszélyes. A kutyaiskolát azért is javasolnám, mert ha a félelmet már sikerült egy kicsit uralni, akkor hasznos lenne ha a kutyát tanítaná. Ez megerősítené a falkavezéri pozícióját, amelynek hatására a kutya sem séta során, sem otthon nem érezné szükségét annak, hogy állandóan jelezzen, védekezzen. Az a kutya, akinek olyan vezetője van, aki magabiztos és a kutya egyértelműen alárendelt szerepet tölt be, átadja azt a feladatot a falkavezérnek (gazdának), hogy a veszélyt jelezze és elhárítsa. Az, hogy mindenkit elkerülnek az utcán a kutya szemében azt jelenti, hogy akiket kikerülnek valóban veszélyesek, hiszen a gazdi is fél.
Vissza a kérdésekhez