Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr! Stafford keverék kutyám 2 hónapja gerincbecsípődést szerzett, állítólag ez tacskó és hasonló hosszútestű kutyák betegsége. Movalist és B1 vitamint szedett, valamint 2 alkalommal kapott injekciót. Helyre jött, de maradt a járásában, mozgásában még javítani való. Fájdalma már nincs, de ahová eddig fel bírt ugrani (1.5 m kerítés) az már nem megy neki. Kérdésem az lenne, lehet-e még valamit tennem a javítás érdekében? Válaszát köszönöm.

2011.04.18

Állatorvos
A leírás alapján a kutyának porckorong problémája van. Ennek mértékéről pontos képet csak műszeres diagnosztikai eszközökkel (myelografia vagy MR) lehet kapni. Ezeket a drága beavatkozásokat akkor érdemes elvégezni, ha az állat állapota annyira súlyossá válna, hogy elkerülhetetlen lenne a műtéti megoldás, és szükséges lenne a problémát okozó porckorong pontos lokalizálása. Amíg lehetséges, addig a konzervatív kezelést kell választani. A konzervatív kezelés alapja a fájdalomcsillapítás, mozgáskorlátozás, B-vitaminok és zöldkagyló kivonatok alkalmazása. Hasznos lehet a gyógyulás időszakában a fizioterápia és az akupunktúra. Ha van lehetőség rá, akkor lehet úsztatni a kutyát. Az, hogy a kutya nem úgy mozog mint régebben azt jelzi, hogy vannak még fájdalmai, de ennek a betegségnek elég hosszú a rehabilitációs ideje. Ha az állat kíméli magát az egyáltalán nem baj, ön se erőltesse, hogy mindent úgy csináljon mint régebben. A probléma sajnos kiújulhat rossz mozdulat, megerőltetés hatására. Pont úgy, mint az embereknél.
Vissza a kérdésekhez