EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr, tanácsát kérem, milyen eledelt ajánl a kutyusomnak. Cukorbetegséget diagnosztizáltak nála. Most diétáztatnom kell három hetet, majd újbóli vérvételre megyünk. Keverék kutyusról van szó, kilencedik évében van, sajnos az ivartalanítás után elhízott. Köszönöm előre is a segítségét!

2011.04.03

Állatorvos
Cukorbeteg kutyák számára léteznek diétás száraztápok (pl.: Hill's w/d: elhízott cukorbetegek részére). Ha házi kosztot szeretne adni a kutyának, akkor magas rosttartalmú, fehérjében gazdag és lassan emésztődő szénhidrátokat tartalmazó eleséget kell összeállítani. A cukorbeteg állat házi kosztjának összeállítása elég nehéz feladat. A tápláléknak a fele legyen fehérje (sovány hús, főtt tojás, túró), a másik fele pedig alacsony glikémiás indexű szénhidrát (főtt rizs, főtt búza, rozs vagy zabpehely) és főtt sárgarépa vagy vegyes zöldség. Lehet az ételbe keverni búzakorpát is. Naponta 2 alkalommal etesse az állatot.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem