EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! Van egy 12 éves németjuhász kan kutyusom. Kb. 3 hete váladékozik a bűzmirigye és nagyon rossz szaga van. Látta állatorvos,aki kinyomta a bűzmirigyét, Fenistilt is szedett a kutyus és kapott gyulladáscsökkentő injekciót is. Ez egy hete történt. A kutyus állapota azóta is változatlan, ugyanazokat a tüneteket produkálja. Most Augmentint ajánlott az állatorvos. Kérem szépen a véleményét.

2012.04.05

Állatorvos
Sajnos leveléből nem derül ki, hogy a bűzmirigy pontosan honnan váladékozik -saját nyílásán, vagy a bőrön keresztül fakadt ki. Feltételezem, hogy a helyzet az utóbbi, ebben az esetben bűzmirigysipollyal állunk szemben. Ilyenkor célszerű a sipolyt naponta átöblíteni higított Betadine oldattal és antibiotikum alkalmazása is szükséges legalább egy héten át. Ha a probléma a helyi kezelés, antibiotikum és gyulladáscsökkentő alkalmazása ellenére sem múlik, akkor sajnos felmerül a bűzmirigy daganatos megbetegedése is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem