EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! Van egy 13 éves perzsa cicám. Szegénykém bolhás és nagyon vakarózik. Volt nyakörve de úgy vettem észre hogy nem bírja és eltávolítottam. Most sebes a nyaka és azt szeretném tudni hogy adhatok-e valamit hogy meg szünjön a vakarózás meg a bolha. Előre is köszönöm. Tisztelettel: Ürmösi Pál

2012.12.21

Állatorvos
Számos bolhaellenes szer létezik amelyet lehet cicánál használni pl.: Frontline combo spot on, Advocate, Stronghold, Advantage. Ezeket állatorvosnál és állatpatikában is be tudja szerezni. Ha sok bolha van az állatban, akkor célszerű lehet egy bolhairtó samponos, fürdetés, majd két nap múlva az egyik fent említett készítmény alkalmazása. Nagyon fontos a környezet bolhairtása is, mert anélkül lehetetlen megszabadulni ezektől az élősködőktől. A bolhapeték és lárvák ugyanis a környezetben vannak (sötét sarkok, parkettarepedések, bútorok hajlatai, minden olyan textilia ahol az állat tartózkodik). A textiliákat ki kell mosni, alaposan fel kell porszívózni és az olyan felületeken ahol lehetséges környezeti bolhairtó készítményt (pl.:Insecticid 2000) kell alkalmazni. Fontos, hogy a cicán alkalmazandó bolhairtók csak egy hónapos védelmet nyújtanak, ezért minden hónapban ismételni kell a kezelést (különösen fontos ez az első időszakban).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem