EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! Van egy 6 éves dalmata kutyánk, a lakásban tartjuk. Az utóbbi pár hétben vizelési problémái vannak, akadozva és rendszertelenül pisil. Mi lehet a problémája? Forduljunk állatorvoshoz vagy más módszerrel is meggyógyulhat? Válaszát előre is köszönöm!

2011.02.05

Állatorvos
Sajnos leveléből nem derül ki, hogy a kutya kan vagy szuka. Amennyiben kan, akkor érdemes lenne megvizsgálni a prosztatáját, mert a prosztata különféle oktanú (pl.: jóindulatú prosztata megnagyobbodás, prosztataciszta, prosztata daganat) megnagyobbodásai okozhatnak szaggatott vizeletürítést is. Ezek a problémák ultrahangos vizsgálattal igazolhatók. A dalmaták különösen hajlamosak a húgykövességre, ami mindkét nem esetében okozhat vizeletürítési nehézségeket, húgyhólyaggyulladást, akár húgyúti elzáródást is. Mivel a kutyának már néhány hete problémái vannak, a fajta pedig különösen hajlamos húgyúti megbetegedésekre, úgy gondolom indokolt állatorvos felkeresése. Fontos lenne ezt mielőbb megtenni, mert ha húgykövesség áll a probléma hátterében, akkor a kövek tipizálása után mielőbb meg kell kezdeni a gyógyszeres kezelést és az állat diétás táplálását. Azt javaslom, hogy az állatorvoshoz vigyen magával a kutyától frissen gyűjtött vizeletet. A vizeletgyűjtést fertőtlenítőszerrel kimosott, majd alaposan kiöblített edénybe végezzük.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem