Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! Van egy 7 éves keverék kutyánk (szuka), 5 éve lett ivartalanítva és egy hónapja egy-egy kis csöpp vér távozik tőle. Milyen gyógyszer vagy kezelés kellene neki? Köszönettel a Gazdi.

2011.02.16

Állatorvos
Erről a problémáról felelősségteljes véleményt alkotni csak vizsgálat után lehet. Fontos lenne tudni, hogy a méhe is eltávolításra került, vagy csak a petefészkek. Meg kell bizonyosodni arról, hogy a vér a szuka hüvelyéből ürül-e. Hüvelyi vérzést okozhat például hüvelygyulladás, hüvelydaganat. Ha hüvelygyulladása van a kutyának, akkor a kiváltó októl függően kezelhető hüvelykúpokkal, hüvelyöblítéssel, antibiotikumokkal, vagy gombaellenes szerekkel. Meg kell vizsgálni, hogy a vér a vizeletürítéssel egy időben ürül-e. Egy hónap hosszú idő, azt javaslom, hogy feltétlenül vigye a kutyát orvoshoz, aki hüvelytükörrel megvizsgálja. Amennyiben a méhe nem került eltávolításra egy ultrahangos vizsgálat is indokolt, eközben vizsgálható a húgyhólyag is. Gyógykezelést csak akkor lehet javasolni, ha van diagnózis.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem