Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr, van egy 7 éves keverék ( tacskó és puli ) középméretű kutyusom. Minden védőoltást megkapott, amire szüksége volt. Szép, tiszta, göndör szőre van. Nem találok benne élősködőket és mégis vakarózik , a hátán és a farok tövében. Nagy sebeket találok rajta, amit kivakart. Nyáron kétszer fürdetem Neostomosan-nal, mindig cserélem a kiltix – nyakörvét és télen kapja a Frontline-t, hetente fésülöm, a helyét hypos vízzel szoktam kitörölni, a ruhát is, amin fekszik szintén meleg-hypos vízben mosom 2-3 hetente és nem értem, hogy mi lehet a probléma?
Lehet-e idegi alapon beteg? Csak azért gondoltam rá, mert ez az egész , akkor kezdődött, amikor a Palotapincsinket, ( 10 éves volt és nagyon beteg, kétszer műtötték, harmadszor nem vállaltuk, mert sokat szenvedett szegény )sajnos el kellett altatni és még a mai napig is keresi őt, pedig ennek már 2 éve, így nagyon sokat foglalkozom vele. Ez csak egy kósza ötlet volt.
Segítségét előre is köszönöm!Tisztelettel: egy aggódó gazdi

2011.11.18

Állatorvos
Lehet, hogy a probléma hátterében allergia áll. Érdemes lenne ellenőrizni a bűzmirigyek állapotát. Ha az elváltozás olyan jellegű, akkor hasznos lehet a bőrkaparék vizsgálat is. Gyulladáscsökkentő injekció hatását is jó lenne látni, mert ha jelentősen csökkennek a tünetek, akkor az még valószínűbbé teszi az allergia fennállását. Azt javaslom, hogy ne hypot használjon, hanem olyan mosószert, amely hypoallergén (pl.:kisbabáknál is használható). Célszerű ilyen esetben érzékeny, allergiás kutyáknak való táppal etetni az állatot. Hasznos kiegészítők a különféle bőrtápláló tabletták és olajok.
Lehetőség van allergiatesztek elvégzésére is, de ezek meglehetősen költségesek.
Annak, hogy a probléma lelki eredetű, kicsi az esélye.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem