Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! Van egy 8 éves 6,5kg-os ivartalanított bolognese kiskutyám, akin a napokban azt vettem észre, hogy esténként elkezd lihegni, mintha melege lenne. Olyan hőhullámszerű vagy, mint nyáron, ha nagyon meleg van. Ez valami betegség előjele vagy létezik, hogy melege lenne? A furcsa még, hogy előszeretettel nyalja az ágyon a lepedőt. Tudna segíteni ebben, hogy mi lehet a dolog mögött? Köszönöm a segítségét.

2013.01.18

Állatorvos
A kutya már nem fiatal, ezért egy kivizsgálás mindenképpen hasznos lenne. Én elsősorban a szívére és a hormonrendszerére helyezném a hangsúlyt. A hormonok mennyisége napszakonként változó lehet (pl.: pajzsmirigy). Ugyanakkor a lihegés és a kényszeres nyalakodás stresszre is utalhat. Azt, hogy a dolog viselkedési vagy belgyógyászati eredetű-e csak a vizsgálati eredmények alapján eldönthető.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem