Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! Van egy brit kék kislány cicánk. Royal Canin, kifejezetten neki való száraz tápot kap. Ennek ellenére gyakran kemény és véres a széklete. Elvittük orvoshoz, aki néhány napos főtt csirkehúsos diétát írt neki. Gyakorlatilag nem evett abból semmit, de aztán megint rendbe jött, majd megint előfordul a korábbi eset. Kérdezem, lehetne esetleg húsos konzervet is adni neki? (van egy másik cicánk is, aki kap húsosat és abból lopkod a brit kék cica, ha nem vesszük észre és falja ezerrel. Elképzelhető, hogy nagyon egyoldalú a táplálkozása? Előre is köszönöm válaszát.

2011.11.27

Állatorvos
A Royal Canine prémium táp, ami minden olyan összetevőt tartalmaz, amire a cicának szüksége van, így a táplálkozása biztosan nem egyoldalú. Ennek ellenére lehet, hogy meg kellene próbálni egy másik prémium minőségű tápot (pl.: Hill's, Real Nature, Iams, Happy cat stb.) hátha attól megfelelő lenne a széklete. Nem minden állatnak válik be ugyanaz a táp. A biztonság kedvéért én javasolnék egy bélsárvizsgálatot, hogy kiderüljön, hogy a véres széklet hátterében nincsen-e valamilyen kórokozó és valóban csak a kemény széklet okozta mechanikai irritáció okozza a vérzést. Nyugodtan adhat a cicának konzervet is (lehetőleg prémium minőségűt), esetleg megpróbálhatja a száraz tápot benedvesíteni.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem