Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor úr! Van egy foxi vadászkutyám,akivel rendszeresen járjuk az erdőt. 1 napja meghempergett egy állati tetemben (szarvas), amit beledörzsölhetett a szemébe, mert nagyon hunyorított míg hazaértünk. Én azonnal megfürdettem és alaposan (ahogy tudtam) kimostam a szemeit. Kérdésem, hogy lesz-e ettől valamilyen baja a szemének, kell-e további intézkedés? Kaphatott-e fertőzést? Előre is köszönöm válaszát!

2011.07.25

Állatorvos
Ha a kutya hunyorít, az általában a fájdalom jele. Ha már tünetmentes az állat, akkor valószínű, hogy tényleg csak valami apró dolog ment a szemébe. Ha a kutya továbbra is hunyorít, akkor vigye orvoshoz. Ha csak egyoldali a probléma, akkor felmerül, hogy szaruhártya sérüléssel állunk szemben. Az állatorvos egy speciális festékanyag alkalmazásával az egészen apró sérüléseket is láthatóvá teheti. A sérült szaruhártyát célszerű a lehető leghamarabb kezelni, mert csak így biztosított a szövődménymentes gyógyulás. Előfordulhat az is, hogy egy egészen apró tüske fúródott a szemébe, vagy akár egy nagyobb idegentest (pl.: toklász a harmadik szemhéj alatt) is irritálhatja.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem