Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! Van egy gyönyörű 4 éves csivava szuka kutyusunk. Kb. 2-2,5 éve nem tüzelt. Alapvetően jókedvű, vidám, jó kondíciójú. Nem tudjuk összefüggésben van-e, hogy havi rendszerességgel hangosan kuruttyol, zuborog a hasa fél napon keresztül. (Ilyenkor is rendben a széklet, nem hány, viszont elvonul és kedvetlen.) Sétáltatáskor a füvet keresi, legelne. Takarmányozására nagyon oda figyelünk (kiegyensúlyozott). A “kritikus” fél nap elteltével újra vidám jókedvű, egészséges. Kérdésem: gond-e, hogy nem tüzelt ennyi ideje és összefüggés van-e belek “hangoskodásával”? Köszönöm válaszát, üdvözlettel.

2011.02.08

Állatorvos
Mindenképpen probléma, ha a kutyának több tüzelése is kimarad. Azt gondolom, hogy mindenképpen el kellene menni egy állatorvosi vizsgálatra. Szükséges lenne egy hasi ultrahang a méh állapotának felmérésére és úgy gondolom, hogy hormonálisan is ki kellene vizsgálni a kutyát (pl: pajzsmirigy). Természetesen a vizsgáló állatorvos az állatot látva javasolhat más vizsgálatot is. Az emésztési probléma valószínűleg nincs összefüggésben a tüzelés elmaradásával. Pontosan nem derült ki, hogy a kutya mit eszik, de a belek gázosodását okozhatja az, hogy az állat bizonyos ételeket nem tud megfelelően megemészteni. Fontos lenne megfigyelni, hogy milyen táplálék etetése után vannak tünetei a kutyának.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem