Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Ur! Van egy hatéves labrador retriwerünk, és már évek óta epilepsziás rohamai vannak, már az idők során rájöttünk, hogy az időjárási frontokkor jön legtöbbször elő a roham, de van hogy máskor is, a kezelőorvos sevenalettát adat egy felet öt napig amig gyakori frontváltások vannak. De az okot és más kezelési módot sajnos nem tud adni, mondani.Nagyon megviseli az utóbbi időben minden rosszullét után hány, és van hogy maga alá vizel. Kérem adjon segitő tanácsot, mit tehetnénk, hogy elviselhetőbbé tegyük számára ezeket a hosszu perceket, mert sokszor vele sirunk, és masszirozzuk az izommerev végtagjait, dörzsöljük a szivét és a fejét, nagyon féltjük,nem akarjuk elvesziteni őt emiatt.
Segitségét, és válaszát előre is nagyon köszönöm.

2011.12.30

Állatorvos
Sajnos egy epilepsziás állat kezelésébe csak vizsgálatok után szabad beleszólni. Azt javaslom, hogy vigye el a kutyát egy neurológiai szakrendelésre (pl.: Szent István Egyetem Állatorvostudományi Kar, Dr. Csébi Péter). Érdemes a kutyától vért venni és kizárni azokat az egyéb okokat, amelyek az epilepszián kívül görcsrohamokat okozhatnak. Ha kiderül, hogy az állat epilepsziás, akkor folyamatos gyógyszeres kezelésre szorul, amelyet a rohamok meglététől függetlenül is adagolni kell. Ha a kutya hosszú gyógyszeres kezelés után (akár 1-2 év) teljesen rohammentes, akkor meg lehet próbálni a gyógyszer adagjának fokozatos csökkentését, esetleg abbahagyását is. Roham esetére lehet otthon tartani az állat végbelébe nyomható rohamellenes szert, amelyet a gazdi is egyszerűen alkalmazhat.
Vissza a kérdésekhez