Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Ur! Van egy kilencedik évét töltő fajta tiszta labrador kutyusunk, nagyon aktiv imád játszani, háromhete megrándult a jobbelső lába, az állatorvos injekciót és aspirin tablettát adatott. Két-három napon belül jól is lett, mignem három napja megint elkezdett reggelenként kicsit huzni a lábát és tegnap délutánra már nem tette le a lábát csak éppen a középső ujjkörmével érintette a talajt, és egész éjjel nyüszkölt. Ismét hivtunk orvost, aki javasoltal hogy vigyük rtg-re, és ha komolyabb baj lesz akkor mütét. Hát igen mivel 3o km-re lakunk a legközelebbi állatkorháztól kicsit körülményes annál is inkább mert kocsink sincs.Ezenkivül mozgáskorlátozott rokkant vagyok anyagilag sem birnám, talán a rtg-t még igen de a mütét költségeit semmiképp sem, nagyon szeretem és nagyon sajnálom, a kérdésem a következő, tudna nekem abban segiteni milyen módon lehetne ezt itthon valamiképp orvosolni, tudom elég butaságot kérdezek de talán rajta is segitene a borogatás a gyulladáscsökkentő vagy valamilyen szer amivel enyhiteni lehetne ezt a problémát. Körülnéztem a neten, de egy mütét 25-35 ezer és ebbe semmi nincs benne, tehát altatás gyógyszerek injekció, nem beszélve az utókezelésről sokszor tizezer forint, amit képtelen lennék előteremteni. Kérem a lehetőségekhez mérten válaszával segitsen. Köszönettel és Tisztelettel: Edit

2013.03.22

Állatorvos
Ha egy sántaság visszatérő, akkor valóban ki kell deríteni a valódi okát, ennek módja pedig az, ha röntgen készül az állatról. Reméljük nem találnak olyan elváltozást ami miatt műteni kell az állatot. Az első lépés az, hogy tudjuk, hogy mivel állunk szemben, a többit utána is át lehet gondolni. Ha nem gyógyul a kutya, akkor semmiképpen ne folytassák sokáig a tüneti kezelést. Megpróbálhatnak nemszteroid gyulladáscsökkentőt adni a kutyának. Két három napon át kaphat Algopyrin tablettát (semmi más humán fájdalomcsillapítót nem!) naponta 2x1/2. Még jobb ha állatgyógyászati készítményt kap (Rimadyl, Carprox, Norocarp, Metacam, Meloxicam stb.). Ha nincs javulás, akkor nem lehet kikerülni a röntgent.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem