Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor úr! Van egy pincser kiskutyánk, aki most 6 hónapos. Foltokban hullik ki a szőre, már annyira hullik, hogy szinte kopasz azon a részen. Nem tudjuk, hogy mitől. Kérem segítsen, nagyon aggódunk érte! Köszönettel.

2011.03.09

Állatorvos
Ebben az esetben elkerülhetetlen az állatorvosi vizsgálat. Érdemes lenne bőrkaparékot venni, mert a bőrgyógyászatban többféle kórok is vezethet hasonló tünetekhez. A kutya fiatal kora és fajtája miatt én első körben a szőrtüsző atkára (demodicosis) gondolnék. Ez a betegség az esetek döntő többségében jól kezelhető megfelelő fürdetőszerekkel, spot on készítményekkel, szükség esetén szájon át alkalmazott gyógyszerekkel. A betegség idősebb korban az immunrendszer megfelelő állapota esetén ritkán újul ki.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem