Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor úr! Van egy yorki kiskutyám, és amikor kivittem sétálni egyszer megette a saját, másodszor egy idegen kutya székletét. Mit tehetek ennek elkerülésére? Féregtelenítve múlt hónapba volt a kutya, és azt mondta az állatorvos hogy csak 3 havonta lehet. Előre is köszönöm a válaszát!

2011.10.30

Állatorvos
Sajnos erről elég nehéz leszoktatni a kutyát. Fontos, hogy hamarabb észrevegye, hogy mire készül a kutya és határozottan tiltsa a viselkedést. Néhány tiltás után megpróbálhatja azt, hogy borsot szór az ürülékre, ha a kutya a tiltás ellenére is elkezdi enni, akkor elég rossz élményben lesz része. Kétségtelenül ez a módszer előkészületeket igényel, de ha több alkalommal mindig rossz élmények érik a kutyát az ürülékevéssel kapcsolatban, akkor remélhetőleg ez a viselkedés jelentősen ritkulni fog.
Normális esetben valóban nem szükséges 3 hónapnál gyakrabban féreghajtani, de indokolt esetben lehet extra kezelést alkalmazni. Ha aggódik, akkor lehet parazitológiai vizsgálatot végezni a kutyája bélsarából.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem